Alles over een vakantiehuis huren in Gyor Hongarije! Info & Tips

Gyor, ook voor een actieve vakantie

Gyor is bekend vanwege zijn festivals. Het wordt ook wel de swingende stad van Hongarije genoemd. Er zijn heel veel mooie vakantiehuizen te huren, het hele jaar door. De omgeving leent zich echter vooral om actief te zijn, voor jong en oud.

Sportief bezig zijn vanuit je vakantiehuis in Gyor

Op fietsafstand van Gyor (circa 7 kilometer) ligt het Achilles park. Direct aan het meer gelegen, biedt het een mooi strand, de mogelijkheid om te kanoën, alleen of met een hele grote groep, ideaal voor kinderen. Je kunt verder badmintonnen, vissen of waterfietsen. Er is een deel waar je kunt grillen. Liever niet? Dan is er een restaurant, waar je terecht kunt voor Hongaarse specialiteiten. Verder is er een kinderspeeltuin voor de kleinere kids. In 2017 werd in Gyor het Europees Jeugd Olympisch Festival gehouden en, wie weet, is de schaatsbaan geopend.

Andere redenen om een vakantiehuis te huren in Gyor

Gyor biedt kunst, cultuur en een prachtige binnenstad. Ga eens koffie drinken in een van de traditionele koffiehuizen, die je ook in Wenen vindt. Koffie met vers gebak of een Palatschinken is een echte traktatie. Voor de shoppers is er de Arka Shopping Mall en Gyor Plaza. En voor de kinderen de dierentuin en, aanrader, het Zichy Ferenc latogatokozpont, een klein museum waar de jonge Harry Potter te zien is. Voor hen is ook een bezoek aan de burcht, met zijn interactieve informatie, heel leuk.

Rust in en om je vakantiehuis

De rustzoeker vindt hier een waar paradijs. Het Szigetköz waterlandschap en de Pannonhalma heuvels ontdekkend, kun je hier iedere dag de mooiste wandelingen maken, volop genieten van een schitterende natuur en in een oase van rust terecht komen. Soms moet je daarvoor net iets verder wandelen, maar het loont alle moeite. Je kunt natuurlijk ook een bootje huren en het meer op peddelen. Iets dat, zeker in de vroege ochtend, bijna garant staat voor leuke foto’s en rust.

Waterpret

Huur een motorboot, start met waterskiën, maak een boottocht of neem deel aan een van de outdooractiviteiten. Heb je nog nooit aan stand-up paddlesurfen gedaan? Of gaat dat veel te langzaam en houd je van jetskiën? Wat het ook wordt, het kan rondom het meer van Gyor. En luidt het spreekwoord niet “Na gedane arbeid, is het goed rusten?”. Nou vergeet dat maar, want Gyor biedt naast heel wat leuke terrassen tevens prima discotheken, waar het leven gewoon door gaat. Het is niets voor niets de stad die altijd swingt. Hier wordt tenslotte, in het Zichy-paleis, het beste Barok carnavalsbal van Hongarije georganiseerd.

Wil je meer weten over een vakantiehuis huren in Gyor Hongarije?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*