Alles over vakantiehuis huren in Siofok!

Siofok, het langste strand van Hongarije

Gelegen aan de zuidoever van het Balatonmeer, het grootste zoetwatermeer van heel Europa, is Siofok de place to be, met name voor de jongere vakantiegangers. Hoe mooi kan het zijn om met z’n allen daar in een fantastisch vakantiehuis te verblijven??

Siofok feestplek

He Sziget festival van Boedapest wordt door veel Nederlanders bezocht, maar inmiddels is het Heineken Balaton Sound Festival bezig aan een inhaaljacht. Dit tweede grote festival vindt in Siofok plaats, waar feestvierders de ideale vakantieplek zullen ontdekken. De vele disco’s, bars en restaurants garanderen een vakantie vol vertier en plezier. Aangezien de Hongaarse taal heel moeilijk is, is het ideaal dat er ook Nederlandse uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Siofok was al bekend bij de Romeinen die hier graag vertoefden. Dat heeft alles te maken met het prima klimaat en het feit dat je hier een kilometerslang strand kunt vinden. Het langste strand van heel Hongarije.

Siofok en cultuur

De stad zelf wordt gezien als de belangrijkste stad aan het meer en je vindt er nogal wat kunstwerken. Wil je een middagje gezellig picknicken? Dan is het Millenium park zeker aan te bevelen. Of maak eens een wandeling door de stad, bezoek het mooie station, de bijzondere kerken en de vele gebouwen, die niet alleen groots zijn, maar een rijk verleden laten zien.

Actie in Siofok

Deze mooie stad is geen plek voor de rustzoeker, maar voor een actieve vakantie. Je kunt hier waterskiën, wakeboarden, het schiereiland Tihany bezoeken of een flinke fietstocht maken. Ideaal na een nachtje clubbing, dansen en feesten. Mocht het net te veel zijn geweest, dan biedt het strand, de zon en het water alle gelegenheid even wat rust te nemen. Over het algemeen is de zomertemperatuur zo rond de 25 graden. Dat heeft alles te maken met het landklimaat dat in Hongarije heerst. Dit maakt overigens een verblijf in de lente en de vroege herfst ook heel aantrekkelijk.

Een vakantiehuis huren in Siofok

Hongarije is lid van de EU, maar heeft geen euro. Je betaalt hier in forint. Je vakantiehuis kan je van te voren gewoon afrekenen in Euro. Neem genoeg forint mee naar Hongarije om de eerste twee dagen te overbruggen en haal daarna gewoon geld uit de muur. Dat is goedkoper dan bij de bank wisselen.

Geen zin om alle dagen in je vakantiethuis te koken? De Hongaarse keuken is heel gevarieerd, goed en niet echt duur. Het loont wel om even rond te kijken en dan pas te beslissen. Het Balatonmeer heeft een omtrek van meer dan 200 kilometer, een beetje vergelijkbaar met het IJsselmeer. Rondom het meer staan ontzettend veel vakantiehuizen. Siofok zelf is een stad van zo’n 23.000 inwoners. Dat worden er in de zomer beduidend meer!

Wil je meer weten over vakantiehuis huren in Siofok?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*