Alles over een vakantie aan het Balatonmeer! Info & Tips

Vakantie aan het Balatonmeer

Het grootste meer van midden-Europa biedt zoveel dat er voor iedereen een vakantie mogelijk is. Waterpret? Strandvakantie? Vissen, surfen, zeilen of wandelen? Het kan hier allemaal.

Het Balatonmeer en kinderen

Hongarije heeft een landklimaat, waardoor het in de zomer zo rond de 26 graden is. Dit draagt bij aan de ideale watertemperatuur, die eveneens zo rond de 26 graden schommelt. Ideaal voor kinderen, voor wie daarnaast het Annagora Aquapark in Balatonfüred, met zijn 12 grote en 3 kleine glijbanen, een topdag oplevert. Overigens kunnen volwassenen hier genieten van de IJsgrot en de sauna. Een tweede topattractie voor de jeugd ligt in Var, waar ze, van mei tot en met augustus, deel kunnen nemen aan de Kasteelspelen. Of worden het de prachtige druipsteengrotten van Aggtelek? In Bükk ligt het natuurpark, waar jong en oud volop kan genieten van de bossen en de heuvels, van waar je de mooiste uitzichten hebt. Ideaal voor een picknick met het gezin. Liefhebbers van paarden en kinderen die paard rijden, kunnen hun hart ophalen bij de Lippizanerstoeterij die bij het Szalajkadal ligt of bij een van de paardenshows op de beroemde poesta. Er is dus genoeg te doen en te beleven, want in de meeste dorpen langs het meer kun je ook een Segway huren om de omgeving te verkennen.

Activiteiten in en rondom het Balatonmeer

Een actieve vakantie betekent voor de één sport en natuur en voor de ander feesten en genieten. Gelukkig is dit alles mogelijk, want wie ‘s avonds graag gaat stappen, heeft legio mogelijkheden. Voor hen die liever van de rust, de natuur en de omgeving genieten, zijn er eveneens voldoende kansen. Rondom het meer vind je een onvergetelijke natuur, met name in de natuurparken. In de delen die aan de bergen grenzen, kun je wandelen, klimmen en de vele soorten vogels (over 250 soorten) en de aanwezige dieren ontdekken. In het noordelijke park kom je de uitgestorven vulkanen tegen, een echte belevenis. Voor fietsliefhebbers zijn er veel goed berijdbare fietswegen te vinden.

Vakantie vieren aan Balatonmeer in een notendop

Het Balatonmeer en de vele dorpen en stadjes rondom zorgen voor een heerlijke vakantie. Je kunt hier werkelijk jouw hart ophalen. De meeste plaatsen zijn trouwens ook met de trein goed te bereiken. Dit betekent dat je tevens makkelijk een dagje naar Boedapest kunt, om deze mooie stad aan de Donau te bezoeken. Wat het ook moge worden, wie op vakantie naar het Balatonmeer geweest is, gaat beslist terug.

Wil je meer weten over vakantiehuis Hongarije balatonmeer? Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

6 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*