Alles over een vakantiehuis huren in Tata Hongarije! Info & Tips

Tata in Hongarije

Als je als Nederlander de naam Tata hoort, denk je misschien aan de Hoogovens van IJmuiden. Wie echter toe is aan een heerlijke vakantie in een prachtige regio, waar wandelen, fietsen en relaxen voorop staat, kan beter naar Tata in Hongarije trekken.

Festival

Het stadje Tata heeft faam verworven dankzij de middeleeuwse burcht, die aan het oude meer Öreg-tó ligt, en een heel bijzondere collectie porselein herbergt. Naast de herinnering aan vroeger biedt Tata ook, in juni, het jaarlijkse bloemen- en muziekfestival. Het is heel bijzonder om de originele Hongaarse muziek te verbinden met een mooie wijn en een lekker etentje.

Eeen vakantiehuis huren in de natuur

In de geschiedenis wordt Tata bekend vanwege de aanwezigheid van de Esterhazy familie, die een belangrijke rol speelt binnen het Habsburgse rijk. Nu staat de natuur meer centraal. Naast de warm water bronnen, die onder andere in het meer te vinden zijn, is met name het beschermd natuurgebied dat zich van hier uitstrekt een grote trekpleister. Je vindt er allerlei soorten water- en trekvogels. Het meer, dat midden in de stad ligt, heeft vooral bekendheid gekregen omdat hier in de winter grote groepen eenden verblijven. Zij kunnen, dankzij de warmte van het water, overleven.

Fényes Nature Trail

Het Fényes natuurgebied bestaat uit bossen, meren en moerasland. Je kunt aan de dagelijkse Nature Trial deelnemen om het gebied te ontdekken of zelf op pad gaan. Over een touwbrug, per boot, langs oevers, het kan allemaal. Zeker een aanrader voor kinderen. En overal kun je bronnen en speciale uitkijktorens vinden. Dit gebied is goed onderhouden en staat bekend vanwege zijn ecotoerisme.

Genieten in en om je vakantiehuis in Tata

Een vakantie in Tata betekent letterlijk en figuurlijk genieten. Wandel door het barokke centrum van de stad, dat door de Esterhazy’s is ontstaan. Of fiets langs het meer. Neem plaats op een van de terrassen die langs het water liggen. Geniet van lekker eten, een wijn met hart of heerlijk fris, een glaasje bier en van de rust die deze omgeving uitstraalt. Je kunt Tata makkelijk per trein bereiken. Dit betekent ook dat je de trein voor een dagje Budapest kunt nemen. De hoofdstad ligt op korte afstand. Zijn de kinderen mee? Maak dan eens een fietstocht langs de watermolens. Ideaal om met een picknick te combineren. Zo kom je ook voorbij speelterreinen, waterfietsen en surfgelegenheden, kun je zwemmen en heerlijk van de zon genieten. De temperatuur is ‘s zomers 25 graden.

Wil je meer weten over een vakantiehuis huren Tata Hongarije?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*