Alles over een vakantiehuis huren in Eger Hongarije!

Eger, de stad van het Stierenbloed en de terrasjes

Stierenbloed is misschien wel de bekendste wijn uit Hongarije. Deze donkerrode wijn is afkomstig uit de wijngebieden rondom Eger, de stad aan de voet van het Matra gebergte. Bergen waar wild nog vrij mag leven, waar wandelen een belevenis is en waar altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Vakantiehuis in Eger: Bezienswaardigheden van Eger en omstreken

Om Eger echt te ontdekken moet je een bezoek brengen aan de oude, historische, binnenstad. Hier vind je prachtige en gezellige terrasjes, waar het leven goed voelt. Geen stress, geen opjagen, gewoon relaxen. Eger biedt de liefhebber van een thermaal bad, van een goede wijn of van een heerlijke wandeling alles wat een vakantie laat slagen. Een bezoek aan het kasteel is bijna verplicht, al is het maar omdat je door de schietgaten een prachtige blik op de stad kunt werpen. De stad gaat prat op zijn goede keuken, waardoor eten hier een feest is. Overigens vaak tegen zeer redelijke prijzen.

Eger en mooie vrouwen?

Een Duits gezegde luidt: ‘Hoe meer wijn, hoe mooier de vrouwen’. Uiteraard geldt dit eveneens voor de mannen. Of dat ook de basis is van de prachtige vallei die je vanuit Eger kunt bereiken, is niet te achterhalen. Feit is wel dat ze de naam ‘Vallei van de Mooie Vrouwen’ draagt. Hier vind je spelonken, grotten en een betoverende natuur. Voor een bezoek aan de wijnkelders van Bolyki Pinceszet of de Kovacs Nimrod Winery is dit het goede adres. Met name de eerste is een relikwie uit de oude tijd. Schitterend onderhouden met een enorme sfeer. Dit alles maakt Eger en omstreken een prachtige plek om een vakantiehuis te huren.

Eger en de muziek

Wat je niet verwacht, is dat je in Eger het Beatles museum kunt bezoeken. Toch is dit een feit. Het bestaat echt en het is de moeite van een bezoek waard. Mogelijk kom je hier zelfs nog iets te weten, wat je nog niet van de FAB4 wist. Ook leuk voor de kinderen, waarvoor overigens de Magic Tower bijna een must is. Beleef de Camera Obscura, de zonneklok, de telescoop en nog heel wat andere zaken uit de oude doos. In het planetarium krijg je zicht op de Melkweg en de uit 1772 stammende Camera Obscura bied je een stiekeme blik op de stad. Letterlijk even terug in de tijd en daarna heerlijk eten in, wat het beste restaurant van de stad genoemd wordt, het Fehérszarvas Vadásztanya.

Wil je meer weten over een vakantiehuis huren in Eger Hongarije?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen

Help ons en deel! Dank 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*