Stedentrip naar Boedapest

Een paar dagen Boedapest is net genoeg om de stad een beetje te leren kennen, dus ideaal voor een stedentrip. Zo zullen de meest toeristen geen bezoek aan het Margitsziget brengen, het eiland dat midden in de Donau ligt. Wie van natuur en picknicken houdt of kinderen meeneemt, moet dat vooral wel te doen. Een groene oase middenin een drukke wereldstad. In de zomer vindt hier het grote muziekfestival Sziget plaats. Oftewel: Boedapest is een prachtige stad om te verblijven. (Klik hier voor het vinden van: een verblijf in Boedapest)

Boedapest – Top stad voor een stedentrip

Diezelfde Donau loopt dwars door de stad, die zodoende uit twee delen bestaat. Het oudste deel is Obuda, Boeda. Op de andere oever ligt Pest. Een prachtige, historische brug verbindt de beide delen. Overigens zul je in Boedapest geen gebrek hebben aan historische gebouwen, vaak afkomstig uit de tijd dat Hongarije deel uit maakte van het Habsburgse (Oostenrijkse-Hongaarse) rijk. De uitstekende keuken heeft daar zeker mee te maken. Dat geldt eveneens voor de leuke koffiehuizen, die je ook in Oostenrijk vindt, en waar je van een lekkere kop koffie met taart kunt genieten. Tijdens de zomertijd mag je niet vergeten een ijsje te nemen. Laat je verrassen.

De schoonheid van Boedapest

Neem de tijd en wandel door de stad. Bezoek het waarschijnlijk mooiste gebouw van Boedapest, het Parlementsgebouw. Mocht je naar binnen kunnen, doe dat vooral. Met name de houten lambriseringen en de enorme trappen zijn uniek. Aan de andere oever ligt de burcht van Boedapest, die eveneens de moeite van een bezoek waard is. Op de derde plaats hoort, volgens de Hongaren, een bezoek aan het Heldenplein, waar je het enorme millenniummonument vindt. Direct ernaast ligt het Landbouwmuseum, om even een kopje koffie te nemen. Boedapest nodigt uit om te winkelen. Je vindt er alle dure merken van de wereld. Voor de kleinere beurs kun je beter in de omgeving van de Erzsébet körut en de Wesselényi utca terecht. Hier vind je tevens leuke restaurants en café ‘s waar je voor een redelijke prijs uitstekend kunt eten en waar gezelligheid troef is. In deze buurt kom namelijk je heel wat studentenkroegjes tegen.

Tip: Check hier nog even de afwijkende verkeersregels

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

  1. Wij willen graag een huis of appartement huren in of vlakbij Boedapest. Weet iemand waar we dat het beste kunnen doen? Dankjewel voor de reactie alvast! Anna

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*