Vakantiehuis huren in Heviz Hongarije! Info & Tips

Drie redenen om in Heviz een vakantiehuis te huren

Heviz is met zo’n 5000 inwoners een van de kleinere plaatsen rondom het beroemde Balatonmeer. Heviz is echter nog veel meer. Het is wereldberoemd vanwege zijn thermaal bad, dat in een vulkaanmeer te vinden is.

Thermaal bad Heviz

De Romeinen gebruikten het speciale water in Heviz al en sinds 1795 draagt de stad officieel de titel thermaal bad. Dit heeft te maken met de vulkanische oorsprong van het water. In Heviz vind je een vulkaanmeer waar je kunt ontspannen of, bij gewrichts- en andere pijnen, verlichting kunt zoeken. Dankzij de watertemperatuur, die in de zomer rond de 38 graden en ‘s winters niet lager dan 26 graden is, in samenwerking met de vele ingrediënten, zoals de zwavelverbindingen, het waterstofcarbonaat en de magnesium, die in de modder zitten. Een moddercorset schijnt voor rugpijn een weldaad te zijn.

Waarom een vakantiehuis in Heviz huren?

Een tweede reden om in Heviz op vakantie te gaan, heeft met waterpret te maken. Het meer biedt alle kansen om te zeilen, waterskiën, surfen en, uitzonderlijk, je kunt er leren sportduiken. Geniet volop van de onderwaterwereld die als uniek wordt omschreven. Verder organiseert men ieder jaar een groots wijn- en een oogstfeest. Deze oude, traditionele feesten bieden meer dan wat muziek en eten. Het is een culturele gebeurtenis, die ook bij de toeristen zeer geliefd is. De Hongaarse muziek, dans en wijn vormen naast een mooi schouwspel ook een goede reden van het leven te genieten.

Vakantiehuis in Heviz met kinderen

Misschien denk je bij een thermaal bad niet meteen aan een vakantie met de kinderen, maar gelukkig is Heviz hier een uitzondering. Niet ver van Heviz vandaan vind je namelijk een groots opgezet Safaripark en een Afrika museum. Ideaal om met de kinderen dagtochten te maken. Je kunt een fietstocht langs het meer en door kleine, typische, dorpen en de wijnvelden maken, waarbij de picknickmand mee gaat. Of maak een wandeling door het grote bos dat aan de rand van het meer ligt. Hier vind je verrassend genoeg cipressen. Het is overigens ook een mooie plek om te ravotten. Of liever een Sedgway tour om de stad en de omgeving te ontdekken? Even buiten de stad vind je het zogenaamde Waterlelie Park (Kalandpark), een pretpark voor kids die graag op avontuur gaan. Touwbruggen, een zweefglijbaan en andere spannende zaken zorgen voor een geweldige dag. Overigens kunnen pa en ma kiezen. Meedoen? Of liever jeu de boules spelen?

Wil je meer weten over een vakantiehuis huren in Heviz?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*