Een vakantiehuis huren in Hongarije – Tips

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Dan ligt Hongarije voor de hand. Niet alleen heeft het land heel wat te bieden, het weer is er goed en het is beduidend goedkoper dan Nederland, Duitsland of Oostenrijk.

Vakantiehuis huren in Hongarije

Zelfs verknochte campinggangers denken soms wel eens aan het huren van een vakantiehuis. Met name wanneer het weer tegen valt. De echte reden om een huis te huren is echter dat je meer comfort hebt. Iets wat ideaal is wanneer er kleine(re) kinderen mee gaan, wanneer je wat ouder wordt of als je met een groot gezin bent. En, wanneer je als groep vrienden een hele leuke vakantie wilt beleven. Je hebt namelijk een uitstekende uitvalbasis voor een hele mooie vakantie.

Hongarije en Europa

Hongarije maakt deel uit van de EU, maar je kunt er niet met euro’s betalen. Het eten is uitstekend, de mensen vriendelijk en het lijkt soms op Nederland. Zeker wanneer je het Balatonmeer met het IJsselmeer vergelijkt. De hoofdstad is Boedapest, een stad die uit twee gedeelten bestaat, die aan beide zijden van de Donau liggen. Boedapest is een stad waar je de invloed van het oude Habsburgse rijk direct terug kunt zien.

Hongarije vakantiehuis Tips

1. Een vakantie naar Hongarije begint met twee belangrijke zaken. Je hebt Forint, de Hongaarse munteenheid, nodig en je moet vignetten kopen. Vermoedelijk geldt in 2018 ook voor Duitsland dat je alleen op de snelwegen mag rijden als je een vignet hebt. In Oostenrijk en Hongarije is het in iedere geval noodzakelijk. Het handigst is het om op tijd bij de ANWB alle vignetten te kopen. Dan kun je zo doorrijden bij de grens. Anders moet je het vignet kopen bij de grensovergang. Let op, rijd je zonder vignet op de snelweg dan kan dat zeer duur worden!

2. Je kunt in Hongarije niet met euro’s betalen. Koop daarom voordat je op reis gaat voor de eerste drie dagen forint. Haal daarna de forint uit de machine, want dat is goedkoper dan ze bij de bank te kopen.

3. Een dag Boedapest is eigenlijk veel te weinig. Maar laat de kans om deze stad te zien niet schieten. Mooie plekken zijn het Heldenplein en het ernaast liggende Landbouwmuseum. In het stadsdeel Obuda kun je de overblijfselen van de Romeinse stad Aquincum bezoeken en voor wie wil zien hoe de mensen zelf leven, is de Grote Markthal ‘Nagycsarnok’ bijna een moetje. Overigens is het oude stadhuis van Obuda een schoonheid, mocht je van een rijke stijl houden. In Pest vind je het meer moderne deel van de stad.

4. Het waarschijnlijkst bekendste deel van het land is het Balatonmeer. Het is enorm en rondom vind je naast toeristische plekken ook leuke, kleine dorpen en leuke strandjes.

5. Een bekende badplaats is Badacsony. Hier kun je boottochten maken en vind je ook de discoboot, die ‘s avonds het meer op gaat. Dit is tevens een prachtige plek voor wandelliefhebbers. Rondom de berg kun je mooie wandeltochten maken, door wijnvelden of langs de “Orgelpijpen”, een uniek rotspanorama.

6. Je bent niet in Hongarije geweest als je niet minstens een paardenshow gezien, of zelf paard gereden, hebt. Hongarije, het land van de poesta en de volbloed paarden. Daar hoort een goed glas wijn bij. Naast de bekendste wijn, het Stierenbloed, vind je hier uitstekende witte wijnen. Mocht je met de auto zijn, zorg dan voor een BOB, want de politie treedt streng op tegen alcohol achter het stuur.

7. Goulash met knödel is een van de bekendste gerechten. Palatschinke het andere. Je kunt voortreffelijk eten in Hongarije. Let wel op waar je gaat eten, want met name in de hoofdstad en op toeristische plekken kan het duur uitvallen. Zo kost een bord goulash met nockeln (pasta) en een glas bier in het oudste restaurant van Hongarije (in Boedapest) minimaal 2 keer zoveel als drie straten verderop in een gewoon restaurant. Het is het geld waard, want het is een prachtige plek, maar je moet het er dan wel voor over willen hebben.

8. Wie rust zoekt, de drukte wil ontlopen, ‘s avonds ook gewoon ‘thuis’ wil zijn en graag barbecuet zal veel plezier van het gehuurde vakantiehuis beleven.

Nog meer tips voor het huren van een vakantiehuis in Hongarije??

Deel ze gerust hieronder!!

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*