Alles over een vakantiehuis in Fertod Hongarije! Info & Tips

Aan de zuidoever van het Neusiedler meer ligt het pittoreske plaatsje Fertod dat wereldberoemd is vanwege het Rococo kasteel van de Esterhazy familie. De Esterhazy’s hebben een belangrijke rol gespeeld in het Habsburgse rijk, waarvan de beroemde Sissi de bekendste keizerin was.

Goedkoop

Uiteraard is er meer te beleven dan een kasteelbezichtiging, die zeker voor de hand ligt en die verbonden kan worden met de geschiedenis van de mooie Sissi. Het Neusiedleer meer is de afscheiding tussen Hongarije en Oostenrijk. Aan de andere kant van de grens ligt Burgenland, waar, naast een uitstekende wijn, ook de 884 meter hoge Geschriebenstein te vinden is. Het nationale park Neusiedler See gaat over de grens en biedt in beide landen een prachtige natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Omdat het Burgenland veel meer Hongaarse trekken heeft dan de rest van Oostenrijk, kun je overal goed en tegen leuke prijzen eten. Dat geldt overigens ook voor Fertod, waarvoor zelfs reclame gemaakt wordt vanwege de leuke prijzen.

Vogels, paarden en natuur

Liefhebbers van natuur en vogelaars kunnen zich geen beter plek wensen dan Fertod, aangezien hier heel wat zeldzame vogelsoorten te vinden zijn. De strandloper, grote trap, de zeearend en keizerarend vormen slechts een deel van de vele vogelsoorten die hier verblijven. Dat heeft te maken met de grote rietgebieden die zich aan de Hongaarse kant van het meer bevinden. Midden in het natuurgebied ligt het plaatsje Apetlon, waar je de poesta begint. Ideaal fietsgebied en voor liefhebbers van paarden en paardrijden een waar paradijs. Niet ver hier vandaan ligt het zogenaamde warme meer van Darscho dat heerlijk warm water heeft.

Sport

Wie een heerlijke, actieve vakantie plant, is hier op zijn plek. Paardrijden, wandelen, fietsen, zwemmen, in combinatie met heerlijk eten, uitstekende wijnen en vooral een schitterende natuur. Hier komt iedereen tot rust. De stranden en de bossen zijn ideaal voor kinderen om zich heerlijk uit te kunnen leven. Je kunt ook een tocht met de paardenkar maken, die over de poesta voert en langs koeien die enorme horens koppelen met een witte vacht. Alsof je in een heuse cowboyfilm rijdt. Deze ‘grijze koeien’ zijn pas sinds 1995 terug in deze regio. Een regio waar je overigens ook veel bio-producten en wijnen kopen kunt. Op de plaatselijke markten direct van de boer zelf. Fertod is een tip voor mensen die van een heel bijzondere vakantie houden.

Wil je meer weten over vakantiehuis in Fertod Hongarije?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*