Een vakantiehuis huren in Velence Hongarije! Info & Tips

Een heerlijke vakantiehuis aan het water? Dan is Velence dé plek!

Wie van water, zon, bergen, wandelen en rust houdt, is goed beraden op vakantie naar Velence te gaan. Deze Hongaarse plaats ligt aan het gelijknamige meer, op korte afstand van Boedapest en aan de voet van de bergen. In de omgeving van Velence zijn enorm veel mooie vakantiehuizen te huren.

Wandelen

De omgeving van Velence is zeer geschikt voor langere wandeltochten. Het vogel- en natuurreservaat biedt alle kansen voor vogelaars om te genieten. Er broeden naar schatting zo’n 200 verschillende soorten. Daarnaast zijn hier veel beschermde plantensoorten te ontdekken. Liever met de fiets? Dat kan ook, want een tocht rondom het Velence meer is circa 25 kilometer. Ideaal voor een dagtocht met picknick. De ligging aan de voet van de bergen biedt een andere uitdaging. Wie een bergwandeling maakt, moet wel altijd rekening houden met de omstandigheden. Denk aan stevige schoenen, een regenjas, drinken, een verbandtrommel en iets te eten.

Waarom een vakantiehuis huren in / bij Velence

Velence is een kleine stad waar het goed toeven is. Rondom het meer kun je naast zeilen, zwemmen en van de zon genieten, tevens een bezoek brengen aan het Velence Beach Cable Park. Ideaal voor de sport- en waterliefhebber. Neem tevens wat tijd om het nabij gelegen Halasz kasteel te bezoeken. In het stedelijk thermaal bad, dat getuigt van een lange geschiedenis, kun je relaxen in extra warm water. Overigens geldt voor het Velencemeer dat het, met name aan de stranden, vaak niet dieper is dan 1,60 meter en daardoor warmer water biedt dan bijvoorbeeld het Balatonmeer. Algemeen is de zomertemperatuur zo’n 26 graden. Neem muggenspray mee, want bij water horen muggen! Dat geldt vooral voor hen die hier naar toe gaan om te vissen. Met wat geluk vang je een forse karper van 30 kilo of meer.

Vakantiehuis met kinderen

Doordat dit een rustige vakantieplek is, is Velence ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Niet veel verderop ligt Hosok, waar je een pretpark vindt voor een leuk uitstapje. Het stadspark van Hosok leent zich overigens voor een hele gezellige picknick. En dan is er de Bence berg. Na een leuke wandeling bereik je de top, van waar je een geweldig overzicht op het meer en de regio hebt.

Boedapest

Velence ligt op iets meer dan 40 km van Boedapest. Je vindt er een uitstekende treinverbinding. Je kunt vanuit Velence een dagje Budapest doen of zelfs vanuit Nederland met de trein naar deze bestemming reizen. De trein is voor mensen met een handicap toegankelijk.

Wil je meer weten over een vakantiehuis huren in Velence Hongarije?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*