Een vakantiehuis huren aan het Tiszameer! Info & Tips

Het Tiszameer, een paradijs voor vissers

In het noordoosten van Hongarije ligt een meer dat door velen een wonder der natuur genoemd wordt. Dit Tiszameer is ideaal voor hen die graag vissen, maar net zo goed voor hen die graag parasailen, jetskiën, waterfietsen, gewoon aan het strand willen liggen of van een rustige fietsvakantie houden.

Waar om een vakantiehuis huren aan het Tiszameer?

Het prachtig meer is verbonden met een groot natuurgebied, waar ooievaars hun nesten bouwen en waar je tientallen vogelsoorten kunt ontdekken. Dit moerasgebied biedt aan hengelaars alle gelegenheid om op een van de eilandjes te wachten tot een meerval toehapt. Vergeet vooral niet een camera mee te nemen, want je zult maar zo’n prachtige vis met een lengte van meer dan een meter uit het water halen. Doordat het meer groot is, hoeft niemand last te hebben van de ander. Dit betekent dat je hier ook volop kunt genieten van het water door er te leren waterskiën, surfen of, gewoon, met de kinderen rustig op het strand te liggen. Of een rit op de banaan maken!

Poesta

In deze regio vind je tevens de beroemde poesta, waar wilde paarden draven en waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. De liefhebber van paarden kan hier zijn hart ophalen. Een rit over de poesta is onvergetelijk, vooral als je dit met de kinderen kunt doen. Vanuit Hortobagy starten allerlei ritten door dit natuurgebied, dat voor vogelaars een bron van plezier is. Hier vind je veel zeldzame vogelsoorten.

Bergen

Voor wie de rust, de schoonheid en de ongenaakbaarheid van het gebergte zoekt, biedt het Bükkgebergte alles wat je verwacht. Dit gebergte met zijn steile rotsen heeft als hoogste punt de Istállós-kő. Op net geen 1000 meter hoogte gelegen, biedt het een schitterend vergezicht. Het natuurpark Bükk herbergt meer dan 600 beschermde planten en met een beetje geluk zie je zo maar een hert of een vos voorbij lopen.

Water

Van water kun je eigenlijk nooit genoeg krijgen. Gelukkig vind je in de directe omgeving verschillende thermaal baden. Gun jouw lichaam eens een extra impuls en bezoek een bad. Het loont al vanwege de aparte inrichting van de baden. Alleen al in Tiszafüred zijn 4 baden te vinden. Kom je volkomen ontspannen uit het bad, dan wordt het tijd voor een heerlijk etentje. Naast de beroemde goulash, met knödel, biedt Hongarije een gevarieerde keuken. Lekker eten en een prima wijn uit de directe omgeving is zeker geen uitzondering.

Wil je meer weten over vakantiehuis huren aan het Tiszameer?

Op Hongarijepagina.nl vind je de juiste tips – informatie & vakantie ervaringen *** Je leest het op Hongarijepagina.nl!

Help ons en deel! Dank 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*